Mind

De Basis Skincare Routine.

Sharing is caring:

Skincare routine
Volg op instagram

Ah, de routine die je huid al een tijdlang van je verlangt. Of heb je er al een, zo ja super natuurlijk! Lees mee om te kijken hoe en of jij je huid al de basis geeft die het nodig heeft. Als je dit leest, gebruik je waarschijnlijk al (wat) gezichtsverzorging of ben je op zijn minst geïnteresseerd om dat te gaan doen. Ons gezicht wassen we ten minste tweemaal per dag met water, dat is een begin. Misschien gebruik je daarna ook al een moisturizer, of zelfs een dagcrème met spf. Top!

Ik zal je in deze blog uitleggen welke onderdelen komen kijken bij de basisverzorging van je huid en vertel hierbij ook waarom. In dit artikel gaan we nog niet in op het exacte soort product en de ingrediënten. Dit komt later aan bod.

We beginnen de dag, zoals je dit waarschijnlijk altijd al doet, namelijk door je gezicht te wassen. Dit kun je doen met een licht reinigend product, immers heb je de avond ervoor je make up en andere grote verontreinigingen al verwijderd. De reden dat je nu je gezicht weer reinigt, is om deze voor te bereiden om de producten van je ochtendroutine goed op te nemen. Wat we verwijderen tijdens de ochtend-cleanse zijn; overblijfselen van de producten van de dag ervoor, bacteriën, dode huidcellen en talg.

Hierna is ons gezicht klaar om onze moisturizer te verwelkomen. Gebruik een op jouw huid afgestemde moisturizer, of wel vochtinbrengende crème. Zelfs wanneer je een vette huid hebt, is dit nodig. Een vette huid betekent namelijk niet altijd dat je huid niet vochtarm is. Voor iedere huidsoort is er een geschikte moisturizer op de markt, later zal ik dit toelichten. Ik ben zelf een groot fan van SPF en geloof werkelijk in de bescherming die deze biedt op de lange termijn. Dus mocht je dagcreme tevens zon bescherming (minstens factor 30) bevatten dan krijg je bij deze alvast een bonuspunt! Tien bonuspunten als je zelfs en een crème gebruikt die speciaal als zonnebrand en als barrière tegen (lucht)vervuiling dient.

Wat mij betreft ben je zo klaar om de dag te trotseren. Je huid is schoon, plump en glowy. Natuurlijk kun je hierna ook nog je make up aanbrengen. Mocht je foundation of andere huid bedekkende make up gebruiken, dan kan het voor komen dat er iets optreedt wat men pilling noemt. Het product lijkt van je gezicht af te komen in kleine rolletjes. Dit wil zeggen dat de ingrediënten van jouw foundation niet fijn samen gaan met die van je crème. Hoe je hier rekening mee kunt houden leg ik uit in een later blog.

 

Heb je deze dag bij de horens gevat? Top, ik had niet anders verwacht. Door naar de avondroutine!

 

Flow Cosmetics balm to milk cleanser
Flow Cosmetics balm to milk cleanser

Waar het ‘s morgens vaak een moetje is, is het avondritueel voor mij een meditatief moment waar ik echt de tijd voor neem. Ik zet alvast een kop thee met wat lekkers klaar voor na de routine en speel een podcast af.

In de avond doe ik een reiniging in twee stappen maar mocht jij geen make up gebruiken, dan kun je de eerste stap overslaan. Als eerst gebruik je een product wat de make up kan oplossen en verwijderen. Afhankelijk van jouw huidtype, kun je dit doen met een wattenschijfje of met een afwasbaar product boven de wasbak. Hierna gebruik je een middel dat je gezicht daadwerkelijk tot in de poriën reinigt en de (lucht)vervuiling eruit kan wassen, maar ook de restanten van het vorige product weghaalt.

Nu je weer een helder canvas hebt is het tijd voor je nachtcrème of moisturizer. Wanneer je een eenvoudig beauty ritueel als deze aanhoudt, kan ik je aanraden om extra aandacht te besteden aan het kiezen van een nachtcrème. Tijdens je slaap is het lichaam in herstel en is je huid het meest ontvankelijk voor de ingrediënten waarmee je deze voedt, omdat deze gebruikt kunnen worden om je huid te regenereren. Het gebruik van een rijke nachtcrème, dat wil zeggen rijk aan de ingrediënten die jouw huid nodig heeft, zal deze helpen te herstellen, vernieuwen en aan te vullen. Daarnaast helpt het de schade bestrijden die gedurende de dag ontstaan is door UV-stralen, luchtvervuiling en sommige make up. Wist je trouwens dat die thee waarover ik het eerder had hier ook bij kan helpen? Ook hierover, later meer.

Voor nu,
Geniet van de rest van je avondritueel en tot snel!

 

Liefs Hanna,

Mindyourface.

Ook interessant

Hanna Ta

hanna mindyourface

Mind | Face blogger

Schrijft Skinterest en zelfhulp gerelateerde blogs als meditatief moment van de dag.

Producten
Producten